Sistematski pregled 4. razreda

V četrtek, 10. 10. 2024, smo imeli učenci 4. r. sistematski pregled. Ko smo prispeli v Črnomelj, nas je tam sprejela medicinska sestra. Najprej smo Imeli predavanje. Izvedeli smo, kaj je zdravo za naše življenje in kaj ne, pa tudi, kako si lahko podaljšamo dobo življenja. Velik poudarek je bil tudi na ustreznem času, ki ga lahko preživimo v prostem času pred ekrani, da še ne vpliva na naše zdravje, in sicer 1 uro dnevno za našo starost.

Nato smo prišli nazaj v čakalnico, kjer smo se Tamara, Naja in jaz javile, da bomo šle prve na sistematski pregled. Najprej smo prišle v sobo, da nam pregledajo oči. Naja se je javila, da bo šla prva. Ko je opravila ta pregled, so jo povabili v sobo, kjer smo se vsa dekleta morala sleči v spodnje perilo. Zdravnica nas je stehtala. Izmerila je našo višino in krvni tlak, nato smo šle na pogovor k zdravnici. Pogledala nam se stopala, hrbet. Pretipala nam je tudi trebuh. Nato smo šle nazaj v sobo, kjer so nas cepili. Na srečo je čisto malo bolelo. Nato smo se vrnili v čakalnico, kjer smo počakali, da opravijo s pregledom še drugi. Jaz in moja prijateljica sva si v tem času kupile prigrizek. Ko smo vsi opravili, smo se z avtobusom odpeljali nazaj v DRAGATUŠ.

V tem dnevu mi je bilo najbolj ostal v spominu tisti trenutek, ko smo čakali na cepljenje. Na koncu pa sploh ni bilo tako strašno.

Nadja Jesih, 4. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI